Home » Blogi » Itä-Suomen nähtävyydet – kierrä ainakin nämä kohteet

Itä-Suomen nähtävyydet – kierrä ainakin nämä kohteet

  • tehnyt
Itä-Suomen nähtävyydet – kierrä ainakin nämä kohteet

Itä-Suomi on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä. Esimerkiksi kesällä voi lähteä road trip -tyyliselle matkalle, jonka aikana voi ottaa Itä-Suomen nähtävyydet haltuun. Saimaan lähistöllä ja Venäjän rajan tuntumassa olevat kohteet, kuten vaikkapa Savonlinna, ovat varmasti kaikille tuttuja. Savonlinnasta löytyy Olavinlinna, joka on tutustumisen arvoinen kohde. Se kertoo Itä-Suomen ja Savonlinnan historiasta ja saa haukkomaan henkeä.

Itä-Suomen nähtävyydet eivät kuitenkaan aina liity välttämättä historiaan, vaikka Itä-Suomen historia onkin mielenkiintoinen. Alueelta löytyy myös runsaasti upeita luontokohteita. Luonnossa vaeltaa mielellään vaikka koko päivän, jonka jälkeen on mukava siirtyä majoituspaikkaan lepäämään ja pelaamaan esimerkiksi nettikasinolla.

Saimaan seutu tutuksi

Parhaiten itä-Suomi tunnetaan tietysti vesistöistään ja erityisesti Saimaasta. Saimaan seutu onkin mitä parhainta matkailualuetta, josta löytyy tekemistä kaikille vauvasta vaariin. Yksi Saimaan seudun houkuttelevimmista kohteista on Imatrankoski. Se on todella näyttävä paikka, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kun puheenaiheena ovat Itä-Suomen nähtävyydet, ei tietenkään voida unohtaa Lappeenrantaa. Kaupunki on kohtalaisen suuri ja siellä riittää mukavasti tekemistä niin aikuisille kuin lapsiperheille. Lappeenrannassa kannattaa ehdottomasti viettää ainakin yksi yö. Paras paikka majoittua on aivan sataman vieressä. Silloin hotellistakin pääsee vaivatta näkemään kaupungin elämää.

Itä-Suomen parhaita kohteita

Itä-Suomessa on runsaasti hyviä matkailukohteita, mutta joukosta löytyy joitakin, joita ei vain voi ohittaa. Näissä kohteissa sinun kannattaa ainakin vierailla:

  • Savonlinna ja erityisesti Olavinlinna
  • Lappeenrannan satama
  • Imatrankoski ja Imatran Valtionhotelli

Itä-Suomen kansallispuistot

Kun Olavinlinna ja muut tunnetut nähtävyydet on nähty, on aika suunnata kansallispuistoja kohti. Niitä löytyykin mukavasti, joten valitse päältä parhaimmat ja kiinnostavimmat. Linnansaaren kansallispuiston vesistöt tunnetaan erityisesti siitä, että siellä voi päästä näkemään saimaannorppia. Vesistöillä järjestetäänkin retkiä, joiden tarkoituksena on bongata näitä Suomen vesistöissä asuvia eläimiä.

Savonlinna ja Olavinlinna eivät ole kovinkaan kaukana Linnansaaren kansallispuistosta, joten sinne voi tehdä päiväretken, vaikka Savonlinnasta käsin. Myös Koloveden kansallispuisto on tutustumisen arvoinen. Se löytyy samoilta seuduilta Linnansaaren kansallispuiston kanssa. Koloveden kansallispuiston vesistöjä kehutaan jopa kaikkein parhaimmiksi paikoiksi meloa. Sen sijaan moottoriveneiden käyttäminen on kiellettyä kokonaan, mikä takaa kansallispuiston rauhan.