Home » Blogi » Itä-Suomen yliopisto on monipuolinen ja tieteellinen opinahjo

Itä-Suomen yliopisto on monipuolinen ja tieteellinen opinahjo

  • tehnyt
Itä-Suomen yliopisto on suosittu opiskelupaikka.

Itä-Suomen yliopiston toiminta sai alkunsa tammikuussa 2010, kun Joensuun ja Kuopion yliopistot yhdistettiin yhdeksi suuremmaksi kokonaisuudeksi. Itä-Suomen yliopisto toimii kuitenkin yhä näillä molemmilla paikkakunnilla. Yliopistossa on neljä tiedekuntaa, jotka ovat filosofinen-, terveystieteiden-, luonnontieteiden ja metsätieteiden- sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Opiskelijoita siellä on noin 15 500. Opetusta tarjotaan noin sadassa eri koulutusohjelmassa tai pääaineessa. Tarjolla on myös kansainvälisiä maisteriohjelmia.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa monipuolista opetusta

Itä-Suomen yliopistossa on tarjolla monipuolista opetusta. Siellä voi valmistua vaikka opettajan, juristin, kemistin tai lääkärin ammattiin. Opetus perustuu uusimpaan tutkimukseen ja koulutustarjonta on hyvin laaja. Monissa koulutusohjelmissa sivuaineen voi valita täysin vapaasti. Opiskelumahdollisuudet ovat joustavia ja se onkin yksi monista syistä, miksi tämä yliopisto on niin suosittu. Yliopiston sivulla voi halutessaan tehdä uravalintatestin.

Itä-Suomi on muutenkin mukava paikka asua ja opiskella. Sekä Kuopio että Joensuu tarjoavat opiskelijoille paljon mukavaa ajanvietettä. Vapaa-ajalle on tarjolla kaikenlaista kerhotoimintaa aina lautapeleistä ja liikunnasta teatteriin sekä kansainvälistymiseen. Kerhoissa on helppo tutustua ihmisiin ja löytää samanhenkisiä kavereita. Tiimeihin voi lähteä järjestämään hauskoja tempauksia ja tapahtumia.

Itä-Suomeen tullaan viihtymään

Moni opiskelija jää asumaan Itä-Suomeen vielä opiskelujen loputtuakin, koska he viihtyvät siellä. Yliopistossa opiskellaan monta vuotta ja opiskelupaikkakunta ehtii tulla hyvin tutuksi sinä aikana. Itä-Suomessa ovat myös luonto ja retkipaikat sopivan lähellä. Monet yritykset myös keskittävät toimintaansa Kuopion seudulle, joten työpaikkojakin on nykyään enemmän tarjolla.