Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Kolin kansallispuisto on Suomen tunnetuin kansallismaisema

Kolin kansallispuisto on Suomen tunnetuin kansallismaisema

  • tehnyt
Kolin kansallispuisto

Kolin kansallispuisto tarjoaa ikimuistoiset maisemat kävijöilleen. Kansallispuisto on yksi Itä-Suomen tunnetuimmista nähtävyyksistä, joka sijaitsee Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden alueilla. Kansallispuiston pinta-ala on peräti 3 000 hehtaaria, eli 30 km² ja se sopii kaiken ikäisille sekä kaiken kuntoisille kävijöille ympäri vuoden. Se on niin luonnossa liikkujien, vaeltajien kuin taiteilijoidenkin rakastama luontonähtävyys, joka tarjoaa satumaisen upeita maisemia.

Millainen on Kolin kansallispuisto?

Puiston tunnetuin näköalapaikka on Ukko-Koli, josta aukeaa upea näkymä Pieliselle. Pielinen on järvi, joka sijoittuu usean paikkakunnan alueille. Se onkin pinta-alaltaan neljänneksi suurin järvi Suomessa. Ukko-Kolin huipun läheisyydessä sijaitsee muitakin matkailijoille sopivia palveluita, kuten Kolin luontokeskus Ukko ja Break Sokos Hotel Koli. Alueella on kesäisin myös kaksi pitkää maisemahissiä.

Itä-Suomi ja sen Kolin kansallispuisto tunnetaan myös monia taiteilijoita innoittaneena paikkana. Näihin taiteilijoihin on kuulunut muun muassa Jean Sibelius. Avarat maisemat, näkymä Pielisen yli sekä upea ja puhdas luonto hurmaavat takuulla kenet tahansa kävijän. Koli on myös Itä-Suomen korkein kohta, eli se on loistava paikka vaikkapa auringonlaskun katselemiseen tai maisemakuvaukseen.

Jääkauden jälkiä ja muuta koettavaa

Alueella on rikas metsäluonto sekä muun muassa jääkauden jälkiä, vanhoja metsiä, luolia, kallioita, soita, puroja, hiekkarantoja ja reheviä niittyjä. Alueella on myös nuotio- ja telttapaikkoja sekä muun muassa vuokratupia retkeilyä ja ruokailua varten. Puiston 80 kilometrin laajuinen polkuverkosto houkuttelee vaeltajia ja muita luonnonrauhaa etsiviä.