Home » Blogi » Pohjois-Savo

Pohjois-Savo

  • tehnyt
Pohjois-Savo

Pohjois-Savon kolme suurinta kaupunkia kuvaavat hyvin alueen monipuolista luonnetta. Pohjois-Savon keskus – Kuopio – on aktiivinen ja elinvoimainen korkean teknologian yritystoiminnan keskittymä, vesistöreittien varteen syntynyt Varkaus kansainvälinen teollisuuskaupunki ja Iisalmi kulttuuristaan rikas maaseutukaupunki. Pohjois-Savo on väestömäärältään Suomen kuudenneksi suurin maakunta; asukasluku oli vuoden 2010 lopussa 247 943.

Pohjois-Savon elinkeinojen juuret ovat luonnossa. Maapinta-alasta metsien osuus on 83 %. Maatalous, metsä- ja metalliteollisuus ovat alueen merkittävimpiä teollisuuden aloja. Näiden osuus koko Suomen vientituloista on huomattava. Luontaisista vahvuuksista ponnistavat myös matkailu ja maatalous sekä elintarvike- ja kemianteollisuus. Uusia kasvualoja ovat mm. energiateknologia, mittaus- ja sensoritekniikka, lääkekehitys ja hyvinvointiala.

Pohjois-Savo tunnetaan runsaista kulttuuritapahtumistaan. Muun muassa Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopion viinijuhlat, Iisalmen olutfestivaalit, Eukonkannon MM-kisat Sonkajärvellä, lukuisat kotiseutujuhlat, musiikkitapahtumat, taidenäyttelyt, kesäteatterit sekä urheilukilpailut vetävät väkeä laajalti maan ulkopuoleltakin.