Home » Blogi » Imatran nähtävyydet tarjoavat kymmeniä kohteita

Imatran nähtävyydet tarjoavat kymmeniä kohteita

  • tehnyt
Imatrankoski.

Imatran nähtävyydet kuuluvat monien mielestä alueen kiinnostavimpien joukkoon. Imatra tarjoaa nimittäin pienehköksi kaupungiksi erittäin monia nähtävyyksiä aina historiallisista nähtävyyksistä luontokohteisiin saakka. Nähtävyyksiä on jopa niin paljon, että kaikkia ei varmasti ehdi kiertää saman päivän aikana. Kaupungin nähtävyyksiin kannattaa siis tutustua jo etukäteen, jotta osaa valita niistä itselleen parhaimmat. Olemme koonneet muutaman vinkin parhaimmista Imatran nähtävyyksistä.

Parhaimmat Imatran nähtävyydet

Imatrankoski kuuluu monen mielestä kaupungin jännittävimpiin nähtävyyksiin. Se on Vuoksessa sijaitseva Suomen suurin koski ja samalla Suomen vanhin matkailunähtävyys sekä kansallismaisema. Jopa Venäjän keisarinna Katariina II seurueineen tiedetään käyneen ihastelemassa koskea. Koskella järjestetään kesäisin koskinäytöksiä, joita pääsee seuraamaan esimerkiksi kosken ylittävältä sillalta. Näytöksen kesto on noin 16 minuuttia ja vettä virtaa sen aikana 500 m³/s.

Monen mielestä parhaimmat itä-suomen nähtävyydet ja tai jopa parhaimmat Suomen nähtävyydet sisältävät ehdottomasti Imatrankosken upeat kuohut. Kosken jylhän kalliouoma ja koskea ympäröivät upeat luonnonpuitteet ovat parhaimmillaan kesäpäivinä. Koskea ympäröi Suomen vanhin luonnonsuojelualue Kruununpuisto, joka on kuin keidas keskellä kaupunkia. Kruununpuistossa riittää nähtävää harvinaisista jokihiidenkirnuista vesivoimalaitokseen ja kesäteatteriin saakka.

Tutustu myös Suomen omaan satulinnaan

Aivan Imatrankosken partaalla sijaitsee myös satumainen Scandic Imatran Valtionhotelli, jota on sanottu Suomen kauneimmaksi rakennukseksi. Hotelli on kaunis ulkopuolelta, mutta se tarjoaa myös koettavaa. Hotelli tarjoaa esimerkiksi viihtyisän sauna- ja uima-allasosaston hemmotteluhetkiä varten. Kansallismaisemissa sijaitseva hotelli tarjoaa takuulla ikimuistoisemman lomakokemuksen kuin monet tavallisista hotelleista.